Craciunul a sosit, Hristos s-a nascut

0
471

Nu e zapada si e chiar insorit! Dimineata si seara miroase a iarna. Cand vad apa inghetata si frigul imi patrunde fata. Colindele le ascult, cuvantul lui Dumnezeu ajunge la inima mea, simt adevarul, iubirea pentru oameni, ma simt micuta si cu o droaie de greseli in fata Lui si totusi Nasterea Lui trece prin timp, sfinteste, uneste, e o atmosfera sfintita. Sfintita ca mai mult iert decat sa port ranchiuna, cer iertare decat sa umblu mandra, am m multa rabdare decat sa ma agit la prima adiere potrivnica, sa ascult decat sa condamn, sa ma rog decat sa stau cu ochii infipti in televizor. Daca Adevarul ma face om, daca adevarul ma face sa imi vad neputinta dar si izvorul dragostei, daca adevarul imi elibereaza constiinta si imi arata drumul drept, daca adevarul imi spune cand gresesc si ca e mai bine sa ma lupt, descoperindu-ma uneori invinsa alteori invingatoare dar fara sa lancezesc in propra-mi mizerie, putoare, dansand printre iluzii si placeri, daca adevarul ma poarte libertate, ascultare, simtind mangaierea asupra sufletului meu uneori zapacit, confuz, amarat, daca adevarul imi spune, arata si simt iubirea eu pot sa o dau la o parte.
Simt cum bucatele au alt gust in ziua de Craciun dupa perioada de post, cum bucuria creste in inima datorita Nasterii Mantuitorului, ca e speranta, iertare, intelegere, rabdare, simt ca se implineste Cuvantul. Ca vorbele nu sunt desarte, daca te straduiesti un pic, sa te indrepti, sa te rogi, sa faci fapte bune, sa ajung la Biserica nu doar pentru o lumanare aprinsa in fuga, sa ma dovedesc om pentru familie, colegi, straini, sa nu renunt si altele, semnele, raspunsurile, alinarea vin fara ca eu sa le fi cerut.
Asa ca la masa fiecaruia in ziua de Craciun sa il aveti pe Hristos oaspete, sa fiti gazde de seama si sa aveti sufletele patrunse de dragostea Lui! Sarbatori fericite intru Domnul!
 Un articol de Sunset.D

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here