Curiozitati in Parcul National Domogled-Valea Cernei

0
620

Sau ceea ce nu stiai sau nu ai observat de fiecare data cand ai trecut prin zona.

Statiunea Baile Herculane – cea mai frumoasa statiune de pe continent

O statiune uitata, care abunda de istorie, de izvoare termale si minerale, cu arhitecturi ale cladirilor deosebite, dar din pacate aceste cladiri si monumente istorice se afla in ruina.

Statiunea s-a dezvoltat de o parte si de alta a raului Cerna, inconjurata de Muntii Cernei si Muntii Mehedinti. Cu o istorie de secole, statiunea Baile Herculane este atestata documentar din anul 153 d.Hr. Cunoastem ca inca de la inceput era vizitata de personalitati si oameni importanti ai Europei: Imparatul Iosif al II-lea, Imparatul Franz Joseph I al Austriei, dar si de catre Imparateasa Elisabeta (cunoscuta Sissi), dar si de Imparateasa Carolina a Imperiului Austriac.

In anul 1852, imparatul austriei era de parere ca Baile Herculane ar fi “cea mai frumoasa statiune de pe continent”,  iar imparateasa Elisabeta nota in jurnalul sau intim ca gaseste Baile Herculane a fi incantatoare.

Imparateasa Elisabeta este cea care a ramas in istoria statiunii datorita faptului ca i-a placut sa o exploreze, sa faca drumetii in apropierea statiunii Baile Herculane. Urmand coroana regala, observati astazi locurile in care Imparateasa a ajuns.

Pe langa obiectivele turistice pe care le puteti vizita in oras, in munti va asteapta adevarate aventuri. Pentru a reusi sa va bucurati de acestea, in continuare vom detalia cele mai cunoscute trasee turistice de pe suprafata Parcului National Domogled – Cerna.

Pinul Negru de Banat

Pe timpul romanilor lemnul de Pin negru de Banat a fost folosit pentru construirea apeductelor pentru apele termominerale, datorita continutului ridicat de rasini in lemn.

Pana nu de mult, taranii foloseau cenusa de la lemnul de Pin Negru de Banat in amestec cu sulf si untura pentru vindecarea raiei. Astazi acest copac este protejat, iar habitatul acestuia se gaseste doar in Parcul National Domogled – Valea Cernei.

Foisorul Rosu – aflat pe Vf. Ciorici, la 413 m altitudine. Se spune ca acest ghiosc a fost construit intr-o singura noapte de catre 80 de padurari din dorinta imparatesei imperiului austro-ungar, Elisabeta (Sissi), sotia lui Franz Joseph I, care si-ar fi dorit sa serveasca pranzul in acest loc.

Fluturi – Peste 1500 de specii de fluturi, adica 45% din fauna de fluturi a Romaniei se afla in Rezervatia Domogled.

Muntii Mehedinti ascund cea mai inalta cadere de apa din tara, si anume, Cascada Cociu. Aceasta masoara 120 de metri inaltime si este o cascada permanenta. De preferat sa o vizitati primavera sau dupa ploi abundente.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here