Orasul din adancul Marii Negre

0
380

Cu totii mergem la mare, dar oare cati dintre noi stim ca inotam peste ruinele unui vechi oras scufundat sub apele Marii Negre.

Arheologii sustin ca orasul scufundat se afla in imediata apropiere a tarmului, langa Mangalia. Conform wikipedia, cercetatorii sustin ca bazinul actualei mari era in urma cu zeci de mii de ani, un lac de apa dulce, nivelul acestuia fiind cu 180 m mai jos decat actualul nivel al Marii Negre. Astfel, zona a fost populata si s-au format primii agricultori (arheologia ne informeaza ca in zona din SE Europei s-a format agricultura). Totul pana cand nivelul apelor Marii Mediterane a crescut, iar apa marina a format o scurgere (Stramtoarea Bosfor) si a umplut astfel bazinul lacului pontic, in doar cateva luni printr-o cascada imensa. Informeaza http://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Neagra

Inginerul britanic care a cercetat orasul inghitit de apele Marii Negre sustine ca acesta contine o retea de strazi perfect conturate, ce nu putea fi construite decat de mainile oamenilor.

O alta ipoteza a existentei orasului de sub apele Marii Negre, este data in Dialogurile lui Platon, care descrie civilizatia prospera ce traia in continentul pierdut Atlantida. O alta teorie sustinand ca acest continent fiind inghitit de ape.

Ne prindem urechile in teorii si ipoteze, dar cert este faptul ca sub apele cristaline ale Marii Negre exista un oras antic, cercetat de catre oamenii de stiinta.

 

Un articol de Cristina Curelea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here