Terapia prin muzica

0
337

Sunt peste tot in jurul nostru, ne ajuta sa descifram si sa intelegem lumea inconjuratoare. Adesea, ele compun melodii preferate ce ne dau o stare de bine. Sunetele din viata de zi cu zi au un efect foarte important asupra starii noastre de spirit, asupra dispozitiei generale. Muzica face parte din viata noastra, ascultam muzica in drum spre serviciu, ne trezeste o anumita melodie, telefonul are o anumita melodie atunci cand suna, zgomotul si ritmul in care pasim zilnic, toate isi pun amprenta asupra dispozitiei noastre.

Terapia prin muzica fiind cea care poate reduce stresul acumulat dupa o zi de munca si ne ajuta sa ne relaxam.

Hrana pentru suflet sau terapia prin intermediul muzicii – muzicoterapia

Puterea vindecatoare a sunetelor a fost descoperita inca de pe vremea lui Pitagora care o numea “purificare” vindecarea trupului si a mintii prin intermediul sunetelor.

Ce este si cum functioneaza?

Muzicoterapia reprezinta un tratament al unor boli nervoase prin intermediul sunetelor muzicale.  Prin muzica se poate reduce stresul, durerea, starile psihice negative. Este o stiinta care include mai multe ramuri: meloterapia (1 melodie), sonoterapia (sunete speciale), vocaloterapia (sunete vocale).

Vibratia sunetelor pot patrunde in psihic si mental astfel ajungand in fiecare celula, si avand efect asupra sistemului imunitar. Corprul nostru reprezinta un sunet, o melodie, o vibratie – muzica contribuie, de asemenea, si la sporirea capacitatilor cognitive cum ar fi atentia si memoria.

Efectele miraculoase ale muzicii au fost cunoscute din cele mai vechi timpuri:

Muzica este ca luna in noaptea sumbra a vietii” – Jean Paul;

“Fara muzica, viata ar fi o greseala” – Friedrich Nietzche;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here